Si, reconeixes que les teves pors de vegades són excessives e irracionals, i malgrat això no veus una altra forma d’enfrontar-les que evitar-les.

El problema?

Cada vegada les situacions et resulten més limitants i has vist la teva vida condicionada per complet.

Agorafòbia

Un dels trastorns fòbics que actualment s’està veient amb més assiduïtat.

Bàsicament, es tracta de l’aparició d’ansietat que pateix una persona en trobar-se en llocs o situacions de les quals creu que li pot resultar difícil escapar o en les quals no se sent segura.

Aquesta ansietat pot conduir a comportaments permanents d’evitació de múltiples situacions:

  • Estar solament dins o fora de casa
  • Barrejar-se amb la gent
  • Viatjar en qualsevol mitjà de transport
  • Anar en ascensor

Fòbies específiques

La característica essencial és una por intensa i persistent a objectes o situacions clarament diferenciats.

El nivell d’ansietat pot variar segons la proximitat de l’estímul fòbic, però el denominador comú sol ser aquest temor irracional.

Entre els factors que predisposen a l’aparició d’una fòbia específica estan els esdeveniments traumàtics o les crisis d’angoixa inesperades.

Com les afrontem

En tots dos casos l’actitud més habitual sol ser l’evitació de les situacions que es consideren una amenaça a la seguretat personal.

Aquest comportament no solament pot conduir a una deterioració del nivell d’autonomia d’una persona, sinó que pot acabar per condicionar completament el seu entorn laboral i social.

L’altra forma “d’afrontament” per disminuir l’aparició dels símptomes ansiosos és la d’anar permanentment acompanyat, la qual cosa no deixa de ser un altre condicionament de les activitats que una persona pot realitzar.

EL NOSTRE TRACTAMENT

1- Pal·liar els símptomes

Ens basarem en un tractament farmacològic per disminuir els símptomes de l’ansietat produïda en aquestes situacions que perceps com a amenaçadores.

2- Autocontrol

Aprendràs tècniques d’autocontrol i d’afrontament de la situació problemàtica, ajudant-te a identificar els pensaments que provoquen l’ansietat anticipatòria o bé l’augment dels símptomes de temor inicials.

Escriu-nos, podem ajudarte.