És gairebé matemàtic.

Obres els ulls, t’incorpores del llit i per quan estàs posant el primer peu en el sòl comences a tenir una sensació similar a fregar-te la gola amb una escata.

Picor absoluta i resposta immediata… Tos imparable.

Quan estàs sol, toleres començar cada dia amb aquest desagradable ritual, però el pitjor és la vergonya que has sentit alguna vegada quan algú et sent tossir d’aquesta manera recent aixecat.

Per cert, hi ha un remei que pal·lia la teva tos de forma efectiva, ja no t’acordes del poc saludable que semblava al principi, perquè per quan ho penses t’estàs encenent aquesta primera cigarreta del matí que resulta tan terapèutic.

El que s’amaga darrere de “fumar el primer cigarret perquè desaparegui la tos”

Aquests són els teus cilis:

Darrere aquest aspecte de pèl despentinat qualsevol diumenge al matí, s’amaguen els encarregats d’extreure dels nostres pulmons els elements sòlids aliens a ells, incloses les toxines del tabac.

L’ABC de la tos del fumador és simple.

Els components nocius del tabac danyen progressivament els teus pulmons, els qui tenen un únic mitjà per protegir-se enfront d’aquests agents nocius; tossir per expulsar-los.

Apareixen de nou els cilis.

Les partícules de major grandària són atrapades per aquests borrissols i el material mocós del nas i del tracte respiratori, que després són extretes pel moviment ciliar fins que són empassades, escopides o esternudades.

Els cilis de la tràquea es narcotitzen fumant

Aquí és on ocorre el dubtós miracle i la teva tos desapareix quan t’encens el primer cigar del matí.

Efectivament, amb les primeres calades del teu cigarret es comencen a narcotitzar els cilis de la tràquea i deixen de moure’s, la seva funció s’altera i consideren erròniament que no hi ha agent extern del qual el teu aparell respiratori hagi de preocupar-se.

Remeis menors i la solució definitiva

Existeixen alguns consells que pal·liessin lleugerament la teva tos del matí:

  • Beure molt líquid
  • Fer exercici
  • Alimentar-te de forma saludable
  • Prendre mel de forma regular
  • Fer bafs d’eucaliptus

Són bons hàbits per descomptat, però sent realistes ets la primera persona que sap com és el camí que has de prendre.

Si el que vols és aixecar-te cada matí, obrir la finestra de la teva habitació i respirar com un nedador olímpic, hauries de pensar a prendre’t de debò el de deixar de fumar d’una vegada per sempre.

En això també et podem ajudar, comença per contactar amb nosaltres.

Escriu-nos, podem ajudarte.