Tinc problemes psiquiàtrics com a depressió, trastorn bipolar, esquizofrènia o psicosi, i a més problemes relacionats amb l’abús de drogues i/o alcohol.

Sóc un malalt dual?

Podria ser, ja que la presència en la mateixa persona de tots dos problemes és la característica principal d’aquest tipus de patologia.

Vaig començar a consumir drogues en l’adolescència i més tard em van diagnosticar una malaltia mental.

Vol dir això que la causa de la meva malaltia són la drogues?

No té perquè. Aquests problemes psiquiàtrics no estan relacionats amb l’abús de drogues i/o alcohol sinó que poden ser previs o paral·lels a l’aparició dels problemes de dependència a les substàncies.

Aleshores, si deixo les drogues la meva malaltia romandrà?

En cas de tractar-se d’una patologia dual, efectivament, una vegada solucionat el problema de dependència el problema psiquiàtric persisteix.

No obstant això, en aquest cas, eliminar aquesta dependència de les substàncies és fonamental, ja que l’evolució de la persona pot ser més positiva i menys *incapacitante.

I qui pot ajudar-me?

El tractament dels problemes de patologia dual només pot ser tractat per especialistes en els dos camps, és a dir, el de drogodependències i el de psiquiatria/psicologia.

El contrari podria portar a una lectura errònia dels símptomes que la persona presenta, associant-los tots a l’una o una altra psicopatologia quan en realitat estan intervenint dues.

EL NOSTRE TRACTAMENT

1- El tractament s’inicia amb una desintoxicació de la substància d’abús i paral·lelament s’aborda el problema psiquiatric.

2- Des de l’àrea psicològica es treballés amb el pacient en la valoració dels seus símptomes amb consum i sense consum per ajudar-lo en la prevenció de recaigudes.

Escriu-nos, podem ajudarte.